Wednesday, July 05, 2006

NAK joob lätted tühjaks! (Pressiteade esialgne).

Avatud kirjandusseminar Lätete pääl VII 7.-9. juulil 2006 Massiarus

Eesti kirjanduse alustalasid raputav ühendus Tartu NAK tähistab oma 10. sünnipäeva avatud kirjandusseminariga Lätete pääl VII. Seminar toimub Inno ja Irja suvekodus Massiarus 7.-9. juulini.

Seminaril osaleb mitukümmend valdavalt noorema põlvkonna kultuuritegelast, kellest paljud peavad nädalavahetusel ka ettekandeid, teevad muusikat või esinevad muul kombel. Etendatakse Kivisildniku näidend ning presenteeritakse satiirilist dokumentaalfilmi.

Avatud seminari eesmärk on avardada kirjanduslikku teadvust, purustades lukud taju ustel ning defloreerides kultuurkihi. Nagu kristlikule kultuuriruumile kohane, pühendab eesmärk abinõu – paljud seminaristid kavatsevad sihiteadlikult naeruvääristada, mõnitada, laimata, ära osta ja maha müüa kõike vajalikku. Tartu NAK kavatseb minna lähemale kui Ken Kesey ja Merry Pranksters, madalamale kui Juri Gagarin ja aeglasemalt Kristjan Jaak Peterson. Lätted ootavad tühjendamist.

Plaanipärased ettekanded: Aarne Ruben “Mida luges Joosep Toots”, Ervin Õunapuu “Riigipöörajate vastu”, Ivar Põllu “Elust”, Jaan Pehk “Orelipoisi loomeprotsesside telgitagused ehk ad hoc loomingu võlud”, Priit Salumaa, süsteemiteooria magister, "Globaalsed kirjanduskandjad – blogist laserplaadini", Veiko Märka "Massiaru ja massiteadvus irjanduses ning innovaatikas ehk naerust üldse ja naerust Eesti kirjanduses”, Indrek Särg - midagi, mis erutab, Ivar Sild – midagi, mis erutab, Toomas Verrev - midagi sellest, et Eesti (pop)kirjanduses luuakse kuvand, nagu kõik tuleks tohutult lihtsalt (à la Kenderi “Check Out”, Kõusaare “Vaba tõus” jne).

Mart Viisitamme nimeline Pauer-pointi teater esitab Kivisildniku näidendi “Tahan tappa ja põletada”. Autor lubab tappa ja põletada.

Vahur Afanasjev esmaesitleb dokumentaalfilmi “Tuvid – nuhtlus või needus?” Autor on lubanud oma filmiga minna edasi sealt, kus Michael Moore pidama jääb.

Muusikat teevad Rehepapp, Kiwa, Fabrique, Barthol lo Mejor, Aapo Ilves, Eliit, Jaan Pehk, Orelipoiss, Köök, Vahur Afanasjev jpt.

Seminari kajastab võrgupäevik noorteautoritekoondis.blogspot.com

Ürituse korraldajad tänavad toetuse eest Eesti Kultuurkapitali.

Kommentaarid Vahur Afanasjev 55683015, Veiko Märka 5214598, Aapo Ilves 56654527.

1 comment:

afanasjev said...

http://www.femme.ee/uudishimulik/uudis/2689