Monday, April 16, 2007

juuksurisse peate minema

20. aprillil kell 19 (20?) esitlevad Tallinnas klubis „Juuksur“ Tartu kirjandusfestivali Prima Vista eelüritusel tuliuut heliplaati „Laulvad kirjanikud“ Aapo Ilves, Aleksander Müller, Jüri Kaldmaa, Jaan Pehk ja Contra.
Festivalil Prima Vista on toimunud Tartu Linnaraamatukogu eestvedamisel kaks laulvate kirjanike kontserti (aastatel 2005 ja 2006), millele on osaks saanud suur publikuhuvi. Kontsertidest (...) sai alguse idee anda välja laulvate kirjanike heliplaat.
Aapo Ilves: Kirjanik valdab Sõna, ja meediv on tõdeda, et need 9 on ainult osake nendest sulerüütlitest, kes selle Sõna rahvani viimiseks ka laulu väge kasutavad. Volitused ande näol on tugevad. Kirjanikud laulavad ka kolleegide tekste, aga külalisheliloojaid plaadil kasutatud peaaegu pole.
CDle on koondatud autorilaulud kontsertidel üles astunud kirjanike Lauri Sommeri, Jüri Kaldmaa, Aapo Ilvese, Jan Rahmani, Merca, Jaan Pehki, Aleksander Mülleri, Jürgen Rooste ja Vahur Afanasjevi esituses. Salvestuste ampluaa on lai, kirjanikke on mikrofoni ette sattunud nii köögis, kontserdilaval kui prohvistuudiotes. (...)
Heliplaati esitletakse veel ka Prima Vista raames 5. mail Tartus ja 6.mail Võrus.

No comments: