Monday, July 09, 2007

Lätete pääl VIII - Kuidas tulla Kettale

Lätted toimuvad seekord Kettal, Salumaade sepatalus. Ketta Talu (mis asub Mägestiku nimelises hajakülas) lähima bussipeatuse nimi on Koolitare (kaugus ca 800m). Kõige mõistlikum on sinna saada autoga, sõites Otepääle ning siis tuleb ette võtta Otepää – Rõngu maantee (millel toimuvad teetööd, nii et Otepää linnas tuleb jälgida ümbersõidu märke) ning sõita Rõngu poole ca. 6 km. Möödudes Koolitare bussipeatusest tuleb sõita veel ca 600 meetrit kuni on vasemal näha metsavahele mäkketõusev väike tee, mille alguses on sissesõitu keelav eratee märk ('tekstiga tellis'). Seda pidi tuleb sõita 400 meetrit ja oledki kohal.

6 comments:

wr said...

Täna Veikoga arutasime, et tuleks võib-olla hoopis rongiga. Milline on rongijaama kaugus Ketta talust?

wr said...

Mina kui autot mitte omav ega sellega sõitagi oskav isik tegin loomulikult täiendavat uurimist, mille tulemusi teistega lahkelt jagan. Bussid Otepäält Koolitare peatusse: 6:15 (R), 13:35 (R-L), 17:40 (R). Vastupidises suunas: 16:46 (L). Pühapäeval sellest peatusest Otepääle ei pääse. Muu info: www.bussireisid.ee.

wr said...

Nojah, pühapäeval ei saa küll Otepääle, kui see-eest saab nii L kui ka P kell 13:43 otse Tartusse! Üldse, oleks tulnud kohe hakata suuremas mastaabis mõtlema, sest Tartust saab L kell 15:45 ka otse kohale.

wr said...

Ja see Tartu 15:45 kehtib ka reedel, mis ongi põhiline ja mida ma öelda tahtsingi ja mis mul mõttes oligi, aga siis justkui mingi laupäevahaldjas lendas mööda ja sosistas õrnalt kõrval: "Laupäev..."

arstionu said...

Palupera raudteejaam on lähim rongipeatus - täpselt 6km. Nii et Tallinn-Valga rongiga tulemine poleks üldse paha.

Naklased - pöörake tähelepanu ka kutsekirja juures olevale juhendi PDF failile. Seal on kõikvõimalikud bussiajad kirjas :)

Aron Urb said...

pistsin pildid ka üles, oli väga muhe ürrar, tänud orgunnijatele ja esinejatele.


http://orants.planet.ee/nak