Thursday, July 02, 2009

Kuidas Lätete pääle Liinakuru tallu kohale jõuda

Kui tullakse Tartu poolt, siis tuleb sõita Otepääle, Otepäält edasi

(0) Tuleb sõita KAS Pühajärvele ja edasi Pühajärve - Sihva teed pidi lõuna poole (aga mitte Sihvalt Kääriku poole) VÕI siis võib ka tulla Väikese Munamäe - Vidrike asfalttee kaudu. Kilomeetritelt on need teed võrdsed, viimane rahulikum. Nii või teisiti jõutakse ...
(1)... Risteele (tegelikult Karja peatus, aga ilma Karjakülata). Sealt keeravad Sihvalt tulijad paremale, Vidrikest tulijad aga sõidavad otse - Restu ja Sangaste poole u 400-500 m.
(2) Jõuate uuele ristteele, viit vasakule - Visela 8 km, sinna tulebki minna. Ristist tuleb edasi sõita kurvitades, kuid pööramata 7 km kuni ...
(3) ... tuleb maastik meiereikorstnaga. Olete jõudnud Madise laokil meierei juurde (on ka bussisilt). Meiereil on korsten, see jääb tulijale paremat kätt, sinnapoole, kus on järv (ei paista puude tagant, küll aga enne lähenemisel). Meierei küljes on teed pinnatud 100 m, selle pealt tuleb ära keerata vasakule mäkke (kaardi peal üles). Liinakuruni on veel u 2 km, suur buss ei pruugi siit enam edasi pääseda (kuigi neid on hoovis käinud varemgi, ka oktoobrilompidega).
(4) Mäe tagant tuleb tõusta paremale, pikalt üle võsastunud nurme. 1 km järel tuleb metsatukk raiesmikuga paremal - sõita tuleb otse metsatuka sisse (mitte minna paremale alla).
(5) Oletegi kohal.




Võru peal tulles tuleks keerata Kuldrest Visela 4, sõita üle risttee ja kui Punde järve juurest mäest alla jõutud, siis vasakule ja varsti tulebki Restu meierei, mille juurest tuleb siis paremale pöörata.

Bussid Tartust, millega saab Karja peatusesse sõita, väljuvad 12.30, 16.00, reedel ka 18.30 ja 20.30. Mõttekas oleks vist tulla 16.00, siis saab orgunnida mingi transpordi vast vastu juba. Aga see jalutuskäik 10 km ei tohiks vist ka kellelgi tükki küljest ära võtta:)Nagu Riiaretkel veenvalt tõestatud sai:)

1 comment:

wr said...

Soovitan võtta aluskaart www.regio.ee-st, või veel parem, kui on, Google'i mapist.