Thursday, December 21, 2006

Spa Tartus

Mina kirjutan täna enda majandusliku seisukorra hüvanguks. Nagu ikka, näevad paljud inimesed vaeva selle parandamise nimel. Juuresoleval pildil on näha tulevane Spa-hotell Tartus Emajõe kaldal. Hotelli taga näeme Ülejõe linnajagu. Seal on mul kaks kinnisvaraobjekti. Rumalad tartlased arvavad ikka veel, et tegu on Annelinnaga (kaugel, kivist, kõrge, kole ja odav). Tegelikult on Ülejõe kesklinn (bussijaam, Raekojaplats 10 minutit jalgsi, suured toidupoed, väljapeetud Le Corbusier vaimus elamud, koolid, ärihooned, mugav, igikestev ja kallis). Õnneks on tublid ettevõtjad ja linnavalitsus asunud stereotüüpi murdma. Irooniat pole siin vähimatki. Lülin sügavalt tartlasi, kelle arvetes peab kogu linn olema puust, väike, ebamugav ja lagunev.
Sellest, milline on praegune Tartu, lugege lähemalt Vahur Afanasjevi raamatust "Katedraal Emajões" (väga hea raamat, Kivisildniku toimetatud).
Spa kohta seda, et kes veel ei tea - Spa on linn Belgias. Terviveed ja F1 vormelirada. Nüüd ehitatakse Spa ka minu kinnisvaraobjektide naabrusse Tartus. Saate aru, Tartu kesklinna kinnisvara ei tohi maksta vähe. Tartus on kõik olemas - Spa, Playtech (edukas Londoni börsil), Kalev Kudu ja Anne kanal. Ja rohkemgi veel. Nagu öeldud, rohkemgi veel kohta lugege "Katedraalist" (Bergi juures saab soodukaga).

1 comment:

kivisildnik said...

kirjutan