Friday, May 29, 2009

[€] Huupi ja Katrin Paometsa maalinäitus SHOOT

Pressiteade: Huupi ja Katrin Paometsa maalinäituse SHOOT avamine 29.05 kell 19:00 Tartu moe- ja vabaajakeskuses Tasku.

Huupi ja Katrin on Tartu Ülikooli maalikunsti magistrandid, kes käsitlevad oma loomingus nii sotsiaalseid kui ka poliitilisi teemasid. Näitusel SHOOT saab näha nii sporti, tulirelvi kui mänguasju.

Huupi on kasutanud oma maaliseerias elemente spordist, kuna sport kätkeb endas erilist dünaamikat ning eestlased on spordiarmastaja rahvas. Küsimuse peale, miks aga valiti näituse korraldamiseks Tasku pinnad ning millest selline motiivivalik vastas Huupi: „Me toome kunsti sinna, kus inimesed käivad – kaubanduskeskusesse - praegu küll vähem, kuid siiski. Samuti, nagu me eestlased oleme laulurahvas, oleme me ka spordirahvas – oma sporditeemaliste maalidega loodan ma kunsti rahvale lähemale tuua. Ehk siis: „Kui Tõnis ei tule mäe juurde, tuleb mägi Tõnise juurde.““

Katrin Paometsal on näitusel kaks maaliseeriat, mis kõnetavad vaatajat tõsistel teemadel: tulirelvad ja lapsed.

Maaliseeriat "Kuuli ees ja kuuli taga" kommenteerib autor: "Kujutlege olukord kaubanduskeskuses: mees läheb naisega poodlema, pärast paari tundi miljoneid kingapaare ja sadu kleite, tekib mehes tunne - laseks kuuli pähe. Kuul pähe - usun, et paljud inimesed mõtlevad nii, aga kas nad seda ka tegelikult teeksid?!“ Oma töödes püüabki Katrin asetada vaatajat nii kuuli ette kui ka kuuli taha. Mis tunne valdaks inimest, kes ootamatult satub vastamisi püssitoruga? Mida ta näeb või mõtleb? Mis tunded valdavad inimest, kes on otsustanud vajutada päästikule ning otsustab nii inimese saatuse üle?

Teostes "Lükata tõmmata" lahkab kunstnik sotsiaalseid probleeme nagu vanemate ja lapse suhted, riik ja lastele suunatud toetused. Kas lapsed, kes on meie tulevik, on ikka see õige märklaud, keda sihtida kriisiolukorras?

Näitus SHOOT jääb avatuks 16. juuni 2009 ning külastamine on tasuta.

Lahtiolekuajad: E-L 10.00 - 21.00, P 10.00 - 18.00

No comments: